grannar

Martina och Kasper har en granne. Det har nog de flesta. Vad som är speciellt med den här grannen är att han är spritt språngande galen! Nej, det är inte en överdrift. Han är GALEN.
För att göra en lång historia kort. Denna granne, vi kan kalla honom Psykot, bor under Martina och Kasper. Dagligen iförd jeansskjorta och jeansbyxor (naturligtvis i samma nyans) rör hans sig mellan lägenheten och soptunnan, ibland tar han en längre tur till tvättstugan. Annars ägnar han sig mestadels åt att dunka i taket (Martinas och Kaspers golv). Detta gör han på grund av den fasta övertygelsen om att paret bygger om lägenheten. Dygnet runt. Ja, de sover inte ens. De bara bygger och bygger och bygger.

Det händer, då och då, att Psykot kommer på visit. Då hytter han med fingret och beordrar paret att stänga av diverse automatmaskiner, nageltillverkningsmaskiner och annat oväsen som paret gömmer i stora kartonger.
Vår vän, Psykot, insinuerar att Martina och Kasper håller på med olaglig verksamhet. Denna brottslighet har de tagit över efter Putte, den förre ägaren av lägenheten. Och de måste passa sig, för Psykot för nämligen protokoll över allt de gör.

Idag är det fredag och Psykot dunkar i golvet. Igen.
För en vecka sedan bestämde Martinas nerver att säga upp tålamodet med Psykot. Fly förbannad gick hon en trappa ner och ringde på. Slagorden ekade i trapphuset.
Efteråt grät Martina. Hon insåg att det aldrig någonsin kommer finnas något sätt att tala ett psyko till rätta.

Martina läser Sommarboken av Tove Janson. Sophia och farmorn upprörs över den nya grannen. Martina tänker att förhållanden till grannar nog alltid är lite speciella. Hon undrar om det finns något sätt att bli vän med grannen i lägenheten under.

Det finns det inte. Det går inte att vara kompis med ett psyko!

Utdrag ur "Sommarboken", av Tove Janson

Utdrag ur "Sommarboken", av Tove Janson

Annonser

2 kommentarer on “grannar”

  1. Kristina skriver:

    Hmmm, jag behöver nog också läsa en liten Tove Jansson bok…

  2. Frk Svensson skriver:

    Ojoj dels tycker jag att dum-grannen ska ge sig snart. Han har ju sett att ni inte har några Automatmaskiner eller nageltillverkningsmaskiner heller för den delen 😉
    Sen vill jag påpeka att du skriver fantastiskt vackert. Du har verkligen en speciell stil när du skriver, en Martina-signatur 🙂
    Och det var mycket roligt skrivet tycker jag och jag skrattade högt när läste inlägget… Förlåt. Inte lika roligt för er förstår jag…. 😦 Att leva med det liksom.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s